Slik gjør du
Jordskokk
Skrell jordskokkene. Legg dem i en liten gryte sammen med smør. Kok jordskokkene til de er myke i smør på middels høy varme. Smøret skal sakte brunes mens jordskokkene koker.
Pastinakkpuré
Skrell pastinakken. Kok 200 g pastinakk i vann til den er myk. Kjør pastinakken sammen med litt av smøret fra jordskokkene og litt vann til en fin puré. Smak til med salt.
Syltet pastinakk
Skjær opp resten av pastinakken i små terninger og legg dem i en liten skål. Bland sammen eddik, sukker og vann og kok det fort opp på komfyren. Hell den varme laken over pastinakkterningene. La det stå en halv time før servering.
Falsk jord
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen i en gryte til oljen er 160 grader og friter løken til den er gyllen og har sluttet å boble i oljen. Legg løken på kjøkkenpapir for å renne av.
Rist mandlene i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter. Grovhakk mandlene.
Smuldre brødet og bland det sammen med den friterte løken og hakkede mandler. Tilsett litt av det brune smøret fra jordskokkene til du har fått en konsistens som ligner jord.
Asparges
Skjær aspargesen i mindre biter, gjerne ulike lengder. Stek aspargesen kort. Ha på litt salt.
Servering
Bruk en liten, dyp tallerken. Legg i en jordskokk, syltet pastinakk og pastinakkpuré. Stikk aspargesene ned i puréen. Ha over den falske jorden, så det ser ut som aspargesen vokser opp av jorden.
Pynt med brønnkarse og karse. Legg en glasskuppel over tallerkenen og fyll denne med røyk ved hjelp av en røykmaskin. Løft av kuppelen ved bordet.