NRK Meny

Artisjokksalat

Artisjokk eller artiskokk er en forholdsvis lite brukt grønnsak. Den vokser i middelhavslandene, men har vært dyrket så langt nord som Norge. Riktignok da i herskapshager, ifølge leksikon. Sonja Lee kan tilby en rett med flere typer salat, røykt bacon og olivenolje.

Slik gjør du

Vask salatene godt og la dem ligge i isvann i minimum 30 minutter før servering.

Kutt baconet i store biter og stek dem gylne.

Skrell artisjokkene og del dem i to. Ta så ut kjernene og kutt hver halvdel i to. Stek artisjokkene i en kasserolle med litt olivenolje til de er møre.

Knus hvitløken og bland den med sennep, eddik, sukker, salt og pepper. Rør rundt og spe med olivenolje.

Tørk salaten godt og legg den i en bolle sammen med vinaigretten. Til slutt legges baconet og artisjokken over.

Tips

Salatene i denne oppskriften kan byttes ut/erstattes med andre salattyper. Det som er litt spesielt med rucola og friséesalat er at begge disse er litt skarpe i smaken, noe som kombineres godt med røykt bacon og artisjokkens aroma.

Kilde: Sonja Lee