NRK Meny
Farserte artisjokkhjerter
Foto: Fra tv-serien Hoffretter / DR

Artisjokkhjerter med farse

I grønnsakhagen på Fredensborg slott høster prins Henrik av Danmark sine egne artisjokker til kveldens forrett. Han er aktivt med når farsen skal blandes.

Slik gjør du

Artisjokkene kokes i vann med salt og sitronsaft til de er møre. Cirka 15-20 minutter. Bladene plukkes av, så man står igjen med artisjokkhjertet eller artisjokkbunnen, gjerne formet som en liten skål.

Det er ikke lett å oppgi eksakte mengder, siden det improviseres underveis. Hvis man liker en smak, har man i mer av det. Hvis man ikke er så glad i noe annet, har man i mindre av det. I utgangspunktet plukkes fisken i små stykker og vendes sammen med brødet. Brødet er utbløtt i litt fløte. Farsen smakes til med urter, krydder og litt konjakk.

Farsen legges på artisjokkhjertet som settes i et ildfast fat med et glass hvitvin og en spiseskje smør. Dekk med aluminiumsfolie og bak dem i ovnen i cirka 15 minutter ved 170 °C.

Serveres med sjyen fra fatet og litt friske krydderurter.

Kilde: Fra tv-serien Hoffretter/DR