Aromatisk appelsinsalat

Appelsinsmaken forsterkes med noen dråper appelsinblomstvann over appelsinskivene.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Aromatisk appelsinsalat

Anne Hjernøe lager mat med arabisk inspirasjon. I en salat skal det være noe søtt, noe sprøtt, noe sterkt og noe fett. Alt dette finner du i den aromatiske appelsinsalaten.

Slik gjør du

Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver. Legg appelsinskivene ut på et fat og drypp over appelsinblomstvann og olivenolje.

Pinjekjernene ristes gylne i en tørr panne på svak varme. Skjær de svarte olivenene i ringer som fordeles over appelsinene sammen med litt frisk, knust rosépepper.

Skjær rødløk i skiver og hakk mynten grovt. Begge deler drysses over appelsinsalaten sammen med ristede pinjekjerner.

Tips

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR