NRK Meny
Arme riddere

Arme riddere laget på julekake, med karamellsaus av HaPå, krem og bringebær.

Foto: Tone G. Johannessen / NRK

Arme riddere

Gammelt brød får nytt liv når Lise Finckenhagen lager arme riddere.

Slik gjør du

Skjær av skorpene på skivene. Visp sammen melk, fløte, egg og vaniljesukker.
Legg skivene i blandingen og la dem bli gjennombløte. Ta skivene forsiktig opp og la dem renne litt av seg før du steker dem gylne i smør og sukker.

Tips

Lag en tykk karamellsaus av 4 ss HaPå og 3 ss fløte eller melk. Varm opp fløten i en liten kasserolle og visp inn HaPå.

Serveres gjerne med frisk frukt eller friske bær. Stekte epleskiver er også veldig godt til ridderne.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen