Arme påskeriddere

Arme riddere med appelsin, rømme og blåbærsyltetøy.

Foto: Rolf T. Øygarden

Den norske versjonen av «french toast»

Gjør en vri på frokostvanene dine. Unn deg en skikkelig digg frokost. Både små og store elsker arme riddere.

Slik gjør du

Pisk sammen egg, melk og sukker. Ha i kanel, kardemomme og skallet av en appelsin. Rør godt.

Dynk loffskivene i blandingen og stek i smør på middels varme til de får en gyllen farge.

Kutt appelsinfileter ut av appelsinen og del den i mindre terninger.

Anrett lune påskeriddere med appelsinterninger, flytende honning, en god klatt rømme og nyrørt blåbærsyltetøy.

Tips

Det må ikke være loff, bruk brødet du har.

Riv to spiseskjeer brunost og topp opp ridderne med. Det gjør det enda bedre.

Appelsinen kan utelukkes.

Kilde: Rolf T. Øygarden i «Gul miks»/NRK P1