NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Ostefat med aprikossyltetøy

Ostefat med brie, manchego og gorgonzola picante servert med hjemmelaget aprikossyltetøy.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Aprikossyltetøy til ostefatet

Aprikossyltetøy passer veldig godt til ost. Det er lett å lage, og råvarene finnes i butikken året rundt. Mats Paulsen koker aprikos sammen med stjerneanis og vanilje.

Slik gjør du

Finhakk aprikos og hell det i en kjele sammen med vann, sukker og stjerneanis. Kutt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og hell både frø og stang i kjelen. La det småkoke i ca. 20 minutter. Rør underveis. La syltetøyet avkjøles, og hell det i et sterilt glass.

Tips

Erstatt noe av vannet med hvitvin.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1