NRK Meny
Aprikosmarinert svinefilet

Niklas stikker trespyd gjennom fileten før den grilles, og så skjærer han den opp etter grillingen.

Foto: Fra tv-serien Mat med Niklas / SVT

Aprikosmarinert svinefilet

Svinefileten med grillspyd er mat man kan forsyne seg av med hendene. Kjøttet er marinert med aprikospuré og chili.

Slik gjør du

Skjær bort sener fra svinefileten og legg den i en skål. Hell over aprikospuré (ev. utspedd med litt vann). Hakk chilien og dryss den over kjøttet. Tilsett eddik og salt. Vend kjøttet i marinaden. Ha alt i en plastpose og la det marineres i et par timer (eller over natten).

Ta fileten ut av posen og la den renne av. Stikk spydene gjennom fileten med ca. tre centimeters mellomrom. Grilles. La ev. fileten steke ferdig i ovnen.

Skjær opp og server med spydene i.

Kilde: Niklas Ekstedt i tv-serien Mat med Niklas/SVT