NRK Meny
Aprikoschutney med gjørs og bondebønner

I «Hygge i hagen» steker Tareq Taylor fisken på grillen.

Foto: Fra tv-serien Hygge i hagen / SVT

Aprikoschutney med gjørs og bondebønner

Stekt gjørs serveres med aprikoschutney og bondebønner og pyntes med blomkarse.

Slik gjør du

Aprikoschutney
Ta ut steinen og skjær aprikosene i grove biter. Legg aprikosbitene i en skål og bland med finhakket fennikelgress, finhakket hagesyre, litt presset sitron, finhakket løk, finhakket merian og olivenolje. Bland godt og smak til med salt til slutt.

Bondebønner
Del belgen og ta ut bønnene. Skrell av det ytterste skallet på bønnene og stek dem i litt smør og salt. Man kan også tilsette litt hakket løk når man steker bønnene.

Gjørs
Rens fisken for bein. Skjær gjørsen i fileter og skjær diagonale snitt på skinnsiden. Dette gjør at ikke fisken drar seg sammen under stekingen. Varm opp pannen og strø litt grovt salt i. Gni inn fisken med smør eller olje og legg filetene i stekepannen med skinnsiden ned. Snu fisken når den begynner å få farge og skru ned varmen litt. Ha i en god klatt smør og øs over fisken til den er ferdig.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT