Slik gjør du
Skjær av skallet på appelsinene. Skjær ut rene fileter fra to av appelsinene. Det vil si at du kun skjærer ut fruktkjøttet mellom de hvite skilleveggene. Legg filetene til side i en kopp eller skål. Del resten av appelsinene i grove biter, så det er lettere å klemme ut saften.
I en kjele over bålet har du restene av de to fileterte appelsinene og de tre hele appelsinene som er delt i båter. Ha oppi vann/snøballer så ikke all appelsinsaften fordamper. Bruk en sleiv til å klemme ut saften av appelsinene. Skvis i saften av en halv lime. Tilsett kanelstengene og ingefæren og la dette putre på bålet.
I mellomtiden har du blåbær, bringebær og halvparten av sukkeret oppi skålen med appelsinfileter. Bland dette sammen til en slags fruktsalat.
Pisk opp rømmen så den blir litt stiv. Smak til med resten av sukkeret. Hvis du vil finhakke sjokoladen, gjør det og bland den inn i rømmen. Eventuelt kan hele biter av sjokoladen legges på kremen til slutt. Ta av litt rømmekrem til barna. Hvis du vil, kan du smake til resten av rømmekremen med litt god rom.
Fordel fruktsalaten i kopper, og slå varm appelsintoddy over. Server med rømmekrem på toppen. Pynt gjerne med ekstra bær og sjokoladebiter.