NRK Meny
Appelsinsvaner

Ikke helt lett å få til, men det ser lekkert ut. Nå skal de bare ha et dryss av melis, så er appelsinsvanene klare til servering.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Appelsinsvaner

Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv gir deg oppskriften på vannbakkels formet som små svaner.

Slik gjør du

Appelsinkrem

Gelatinen has i kaldt vann i en halv time.

Fløten varmes til kokepunktet og tas av varmen. Finhakket hvit sjokolade blandes i den varme kremen.

Vri vannet ut av gelatinen og ha den i den varme sjokoladekremen. Tilsett revet appelsinskall og appelsinjuice. Rør til kremen er godt blandet. Appelsinkremen has i ren beholder og avkjøles helt i kjøleskap i min. 4 timer, men helst over natten.

Vannbakkelsdeig og svaner

Vann og smør smeltes i en kjele. Tilsett mel og rør godt og raskt til det dannes en "smørbolle". Ta kjelen av varmen. Vent 2 til 3 minutter.

Eggene tilsettes litt om gangen under omrøring.

Smør 2 bakeplater med litt nøytral olje. Ha ¾ av blandingen i en sprøytepose med en stor glatt åpning. Den resterende tredjedel av deigen has i en sprøytepose med en liten glatt åpning.

Sprøyt "kroppene" med den store sprøyteposen til dråper så store som egg. Hver "kropp" formes i den ene enden til en liten "svanerumpe".

Spray på "halsen" med den lille sprøyteposen til slanke speilvendte S-er. Til sist sprøytes et lite nebb med den samme lille sprøyteposen, så svanene kneiser med nakken.

Svanekroppene stekes ved 190 °C til de er passe gylne – ca. 12 til 15 minutter.
Svanehalsene stekes ved 190 °C til de er passe gylne – ca. 5 til 7 minutter.
Kropper og halser avkjøles.

Kroppene skjæres halvveis gjennom og fylles med appelsinkrem. Halsene stikkes i og svanenes får et dryss med melis.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv, DR