Appelsinsalat toppet med mørk sjokolade og krem

Frisk appelsinsalat med sjokoladebiter, en klatt krem og tørkede blomster.

Foto: LARS ERIK VESTERDAL / NRK

Appelsinsalat med mørk sjokolade og krem

Appelsinfiletene får ekstra smak av vanilje før de legges i dessertskålen med hakket sjokolade og pisket krem.

Slik gjør du

Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut filetene. Del filetene i to.

Skvis saften av appelsinrestene i en bolle. Strø på 1 spiseskje sukker, samt frøene fra en vaniljestang. La appelsinfiletene ligge i blandingen til sukkeret har løst seg opp.

Pisk krem med litt sukker. Riv eller hakk mørk sjokolade. Serveres i dessertskåler eller glass. Pynt med tørkede blomster eller en fin urt som passer.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj»/NRK P1