NRK Meny
Appelsinsalat med granateplekjerner

Anne Hjernøe bruker toppskuddene av mynten og fordeler dem over salaten.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Appelsinsalat med granateplekjerner

Spanske appelsiner i en god appelsinsalat med pinjekjerner, granateplekjerner, løk og mynte.

Slik gjør du

Hjertesalaten rives i passe munnfuller og legges ut på et fat. Appelsinene skrelles og skjæres i skiver som fordeles over salaten.

Granateplet moses hardt mot et skjærebrett så kjernene løsner hele veien rundt. Så skjæres granateplet over på midten. Press ut saft og kjerner i en dyp tallerken. Fjern alle hvite hinner. Fordel kjernene over salaten og gjem saften til dressingen.

Skjær løk i tynne skiver og fordel over salaten sammen med frisk mynte. Rist pinjekjernene på en tørr panne mens du pisker sammen ingrediensene til dressingen.

Fordel dressingen over salaten og dryss over pinjekjernene rett før servering.

Tips

Flere oppskrifter med appelsiner fra Anne Hjernøe:

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser (AnneMad i Spanien)/DR