NRK Meny
Appelsinbakt kylling

Legg gjerne et par kvaster rosmarin eller timian i formen sammen med kyllingen.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Appelsinbakt kylling

Kyllingfileter bakt i appelsinmarmelade servert med en lekker salat av tynne skiver appelsin, rødløk, fetaost og brønnkarse.

Slik gjør du

Varm ovnen til 180 ºC.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og legg dem i en smurt ildfast form.

Bland sammen smør, hvitløk, marmelade og revet appelsinskall i en bolle. Smør blandingen jevnt over kyllingfiletene. Sett formen i ovnen, og bak kyllingen i 20–25 minutter til den er gjennomstekte og gyllenbrune. Ta ut kyllingen.

Skrap ut det som blir igjen i formen, og legg det over i en liten kasserolle sammen med appelsinsaften og buljongen. Kok opp sausen, og la den koke inn til passe tykkelse. Ha sausen over kyllingen.

Serveres med kokt ris og en liten salat.