Laster innhold, vennligst vent..
ansjospintxos

Ansjospinxtos, lekkert dandert og klart til servering.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Ansjospintxos

Pintxos er spansk fingermat i mange versjoner. Rolf Tikkanen Øygarden har laget sin versjon med ansjos og syltet paprika.

Slik gjør du

Sett på en kjele med litt olje og stek hvitløken på svak varme. Når den er gyllen, ha i paprikaen i strimler, og stek videre i cirka 3 minutter.

Finhakk en vårløk og bland med 2 spiseskjeer god olivenolje.

Legg brød i en tørr stekepanne og rist det så det blir sprøtt.

Topp brødet med paprika og hvitløksblandingen og ha over ansjosene. Ha på vårløkblandingen helt til slutt og ringle over litt olivenolje.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1