NRK Meny
Ansjos, egg, purre og rømme på mørkt brød

Mellom ansjosfiletene ligger det revet eggeplomme, revet eggehvite og finhakket purre.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Ansjos, egg, purre og rømme på mørkt brød

Paul Svensson lager sandwich i 1920-talls stil. Vakkert og estetisk, men samtidig enkelt med kjente smaker.

Slik gjør du

Brun 20 g smør og visp det sammen med resten av smøret. Smør dette på skivene. Smør så på et tynt lag tykk rømme.

Kok eggene i ti minutter. Skyll dem i kaldt vann. Skrell eggene og riv eggehvitene og eggeplommene for seg.

Legg ansjosfileter som et rutemønster på runde skiver.

Fyll mellomrommene med lettkokt purreløk, reven eggehvite og eggeplomme i et mønster. Pynt med dill.

Tips

Paul laget to typer sandwich til tjuetallsfesten. Her er den andre.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE