Laster innhold, vennligst vent..
Ansjos- og grønnsakspai

Når grønnsakene er på plass i formen skal ansjosen legges over og så skal alt dekkes med deig.

Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Ansjos- og grønnsakspai

Anna Mazzella viser Bo Hagström hvordan hun lager pai med grønnsaker og ansjos.

Slik gjør du

Bruk gjerne matprosessor. Bland mel med olje, salt og pepper. Tilsett vann og arbeid deigen glatt. Del deigen i to og la den hvile mens du lager fyllet.

Forvell mangold eller brokkoli et par minutter i lettsaltet vann. Bruker du brokkoli skjæres stilken av og deles på langs. Hell ut kokevannet, tilsett tomater skåret i to, oliven (gjerne forvellet i vann et par minutter) og kapers.

Kjevle ut deigen. Dekk bunnen av paiformen. Fordel fyllet. Legg på ansjos og drypp over litt olivenolje. Dekk med andre halvdelen av deigen. Prikk kantene med en gaffel og pensle med pisket egg.

Stekes i ovn, 200 °C i ca. 30 minutter.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Bo Hagström i TV-serien Solens mat/SVT