NRK Meny
Østers Rockefeller før de grilles

Anne Hjernøes Østers Rockefeller klare til å grilles.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Annes variasjon over Østers Rockefeller

Østers på grillen med topping av spinat, løk, fløte og lakrispulver.

Slik gjør du

Varm opp olje og smør i en gryte. Stek finhakket sjalottløk og finhakket spinat til løken er glassklar og spinaten myk. Tilsett fløte og la det koke opp litt. Tilsett litt lakrispulver og smak til med salt og pepper. La blandingen stå og sette seg litt.

Åpne østersene og løsne dem fra skjellet. Hell av saltvannet og ha i 2 ss av spinatblandingen over hver østers. Sett østersene på grillen eller i ovnen under grillelementet, til de er gylne, sprø og boblende.

Avkjøl litt før du spiser dem.

Tips

Oppskrifter: Anne lager mat i New York

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York/DR