NRK Meny
Ankas rå laks med pinjekjerner og pesto

Ann-Karin Løken Olavsrud driver restauranten Ankas gjestebud på Skrova. Hun serverer kortreist mat, som fersk laks.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Ankas rå laks med pinjekjerner og pesto

Ann-Karin Løken Olavsrud har oppskriften på rå laks med pinjekjerner og pesto.

Slik gjør du

Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne. Plukk de små beina ut av laksefileten med en liten tang. Skjær den rå laksen i tynne skiver, helst små munnfuller. Strø over pinjekjernene, riv over parmesanost og legg på en liten klatt basilikumpesto. Til slutt strøs salt og nykvernet pepper over. Nyt!

Tips

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Ann-Karin Løken Olavsrud i TV-serien Mat i Norden/YLE