NRK Meny
Flatgrillet ål marineres i olje

Den flatgrillede ålen marineres i olivenolje.

Foto: Per Anders Rudelius / SVT

Anguilla alla brace

Det lages flatgrillet innsjøål i Solens mat. Bo Hagström tar oss med til Italia.

Slik gjør du

Spør i fiskebutikken om å få skåret ut benet på samme måte som de gjør med flatrøkt ål. Gni inn saltet på både kjøttsiden og skinnsiden. La den hvile i en halv time.

Pass på at du har en jevn askegrå glød på grillen. Legg ålen med skinnsiden ned direkte på grillen eller i en holder. Strø på rosmarin og la den steke sakte til skinnet blir sprøtt.
Bland eddik og olje og pensle kjøttsiden like før du snur ålen. Grill helt ferdig til kjøttsiden har fått farge.

Puccini spiste sin grillede innsjøål med risotto. Prøv!

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Solens mat