NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Andesalat med asiatisk inspirasjon

Andesalat med mynte, koriander, granateplekjerner og peanøtter.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Andesalat med asiatisk inspirasjon

Gulrøtter, rødløk, mango og hjertesalat blandes med grønne urter som koriander og mynte i Lise Finckenhagens asiatiskinspirerte andesalat.

Slik gjør du

Stekte andebryst

Bruk en skarp kniv og skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene. Vær forsiktig så du ikke skjærer ned i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med fettsiden ned i en middels varm og tørr stekepanne. Stek til fettet blir helt sprøtt, det tar cirka 10-15 minutter. Snu og stek brystene i ytterligere noen minutter på den andre siden. Øs over fettet underveis i stekingen. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile med fettsiden opp mens du gjør i stand grønnsaker og dressing.

Salat

Rens, skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten. Skrell gulrøttene og riv eller skjær dem i tynne strimler. Skrell og finsnitt løken. Skjær mangoen i tynne skiver. Finhakk hvitløken. Rens og finhakk chilien. Eller rens og hakk hvitløk og chili, og mos det sammen i en morter.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.

Bland sammen salat, gulrøtter, løk, mango, halvparten av peanøttene, koriander, mynte og halvparten av dressingen.

Anrett salaten på et fat. Skjær andebrystene i tynne skiver og topp salaten med skivene. Dryss over resten av peanøttene, sprøstekt løk, resten av dressingen, granateplekjernene og litt ekstra urter.

Tips

Peanøttene kan sløyfes, eller erstattes med cashewnøtter.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på NRK P1+