Andeconfit

Andelåret er oppbevart i sitt eget fett. Og så blir det nydelig middag.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Andekonfit med varme linser

Saftige andelår med varme puylinser, bacon og urter.

Slik gjør du

Skyll linsene godt i kaldt vann. Ha linsene over i en kjele og tilsett kaldt vann så det dekker. Tilsett 1/4 løk, 1 gulrot, laurbær, eventuelt et par persillestilker og kok opp.
Skru ned temperaturen, legg på lokk og la linsene småkoke til de er møre.

Varm andelårene i fettet sammen med hvitløk og rosmarin.

Skjær bacon, løk, gulrot og selleri i små terninger. Fres baconet i en stekepanne, tilsett grønnsakene og fres videre til grønnsakene er lett gylne og fortsatt litt sprø.

Tilsett linsene (fjern løken og gulroten) og la det putre noen minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og balsamico. Rør inn persille rett før servering.

Tips

Andre urter som estragon, kjørvel og gressløk kan også brukes i linsene. Andekonfiten kan brunes litt under grill i ovn før servering. Serveres gjerne med rødvinssaus.

Kilde: Frokost-TV