Andekonfit med bakte rotfrukter og rødvinssaus

Slik ble det endelig resultatet av Lises andekonfit.

Foto: Tone G. Johannessen / NRK

Andekonfit med bakte rotfrukter og rødvinssaus

Hermetikk er perfekt mat på hytta. En boks andekonfit eller confit de canard blir festmiddag når Lise Finckenhagen tilbereder måltidet. Hun serverer andelår med rotgrønnsaker og rødvinssaus.

Slik gjør du

Finhakk sjalottløken og ha det i en liten kasserolle. Tilsett vinen og la det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det småkoke i 5 minutter.

Visp inn smøret og smak sausen til med salt, pepper og en klype sukker. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna.

Skrell og skjær rotfruktene i jevne biter. Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, rosmarin og andefett.

Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper. Bak rotfruktene ved 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Vend litt på dem underveis.

Legg lårene i en ildfast form, la det meste av fettet få være med. Tilsett rosmarin og knuste hvitløkfedd.

Andelårene kan varmes samtidig med grønnsakene i ovnen, de trenger ca. 20 minutter.

Når grønnsakene er klare tar du de ut, skrur ovnen på grill og griller lårene (med skinnsiden opp) i ca. 5 minutter, eller til skinnet blir sprøtt og gyllent.

Server lårene med bakte grønnsaker og rødvinssaus.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen