NRK Meny

Andebryst og poteter med appelsinsaus

Andebryst med appelsinsaus er hovedretten til Tina Nordströms nyttårsfest i 2004. Oppskriften gir deg også gode råd om hva som kan forberedes før festen begynner.

Slik gjør du

Snitt anden i skinnet, salte og pepre. Stek anden på middels varme med skinnsiden ned inntil den er blitt sprø, ca. 7 minutter. OBS: stekes bare på ene siden.

Dette kan gjøres en time før gjestene kommer.

Nyttårsaften
Sett ovnen på 130 ºC.
Like før du begynner å spise hummerforetten: sett anden i ovnen, med termometeret på 55 ºC, da piper den når anden er ferdig. Dette tar rundt 15 minutter.

Poteter og grønnsaker
Skrell jordskokken. Skjær jordskokken og potetene i mellomstore biter. Riv soppen i biter og knus hvitløken med for eks. baksiden av en kniv.

Brune jordskokken i 5 minutter i smør og olje. Ha i potetene, og fortsett å steke inntil de føles myke. Hell på sukkeret og la det bli karamellisert. Salte og pepre. Ha på hvit balsamicoeddik. Ha folie over grønnsakene for å holde dem varme.

Saus
Hell appelsinjuicen og sukkeret i stekepannen. Hell på flytende kyllingbuljong. Kok opp og smak til med salt og pepper. Visp inn smøret og sil ned sausen i en ren panne. Ha plast over sausen, og sett til siden.

Dette kan forberedes på formiddagen om middagen skal spises på kvelden.

Om kvelden
Varm opp grønnsakene, anden og sausen i ovnen. Det skal ikke kokes. Det siste du gjør er å blande løken og persillen i sausen. Skjær opp anden og server.

Kilde: Tina Nordström