NRK Meny

Andebryst med sukkerglaserte poteter

Festmiddag med ekstra fine poteter, gode grønnsaker og sprøstekte andebryst.

Slik gjør du

Begynn med å koke rødkål. Tilsett balsamicoeddik og sukker som du har brunet. Dette skal koke en times tid.

Stek andebryst med skinnsiden ned. (Snitt eventuelt terningmønster i skinnet, men snitt ikke inn i kjøttet.)

Stek andebrystet til det får rosa farge. Sett av pannen og etterstek eventuelt 10 minutter i stekeovnen like før servering.

La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer i det.

Kok mandelpoteter med skall. Ta bort skallet etter koking og la dem surre på stekepannen i en blanding av smør og sukker.

Saus av kjøttkraft og rødvin som jevnes med smør.

Tips

Serveres med grønnsaker etter eget ønske. Blomkål eller broccoli passer godt.

Kilde: Beate Hannisdal