Laster innhold, vennligst vent..
Andebryst med ingefærstekt rosenkål og kryddersjy

Andebryst med ingefærstekt rosenkål, pastinakkpuré og kryddersjy.

Foto: Lise Finckenhagen

Andebryst med ingefærstekt rosenkål og kryddersjy

Lise Finckenhagens hovedrett til nyttårsfeiringen, andebryst med ingefærstekte rosenkål, pastinakkpuré og kryddersjy.

Slik gjør du

Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med fettsiden ned i en middelsvarm stekepanne. Stek til fettet blir sprøtt (ca. 10 min). Snu brystene og stek ytterlige i noen minutter, øs over stekesjyen av og til. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile 5-10 minutter (med fettsiden opp) før de skjæres i skiver til servering.

Ingefærstekt rosenkål
Rens og finsnitt rosenkålen, eller del den i naturlige blader. Fres rosenkålen i en stor stekepanne over høy varme. Rør hele tiden og tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stek til kålen er myk og dryss over en klype sukker. Smak til med salt og bland inn rosiner og persille.

La gjerne rosinene få ligge litt i varmt vann slik at de blir myke før du blander dem i kålen.

Pastinakkpuré
Skrell og skyll pastinakken. Skjær dem i små biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett melken.

Kok opp, og la det koke til det meste av væsken har fordampet og pastinakken er helt mør. Bruk litt bakepapir som "lokk".
Kjør det hele til en jevn puré i en hurtigmikser.
Visp inn smøret og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

På samme måte som pastinakkpureen kan du lage selleripuré eller jordskokkpuré.

Kryddersjy
Varm honningen i en kasserolle (bruker du sukker smelter du sukkeret til lys karamell). Når det koker tilsettes eddiken. La det koke til det meste av væsken har fordampet (sirupskonsistens), da forsvinner råsmaken av eddiken. Tilsett kraft og krydder, la det småkoke i ca. 5 minutter. Pisk inn kaldt smør og smak til med salt og pepper. Sil sjyen før servering.

Smøret kan erstattes med litt av stekefettet fra andebrystene. Ønsker du en fyldigere konsistens på sjyen/sausen kan du jevne den med litt maisenna.

Tips

Råstekte poteter og stekt sopp er også godt som tilbehør.

Nyttårsmeny
Andebryst med ingefærstekt rosenkål er hovedretten i Lise Finckenhagens nyttårsmeny. Her får du oppskriftene på forrett og dessert.

Oppskrift:

Oppskrift:

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen