NRK Meny
And med hoisinsaus

Anden pilles i biter og stekes i pannen med urter, grønnsaker og chili. Hoisinsaus og søt chilisaus blandes godt inn.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

And med pannekaker

Kinesiske pannekaker er ikke som vi er vant til at pannekaker skal være. Disse er kjevlet ut fra en deig og stekt i tørr panne. Anne Hjernøe serverer dem med andekjøtt med mye smak.

Slik gjør du

Andekjøttet pilles fra skroget.

Ta av de ytterste bladene på sitrongresset og skjær av øverst og nederst. Finhakk sitrongresset. Stek det i pannen sammen med finhakket vårløk, finhakket chili, finhakket mynte og finhakkede ristede peanøtter. Tilsett nam pla, andekjøtt, chilisaus og hoisinsaus og la alt bli godt gjennomstekt.

Fyllet kan brukes i pannekakene som det er nå eller du kan røyke det med en smoking-gun eller under en skål på terrassen hvis du setter en skål med brennende røykespon under.

Ha fyllet i pannekakene sammen med finsnittede grønnsaker som paprika, vårløk og agurk.

Kinesiske pannekaker
Bland mel og salt og tilsett kokende vann og kna til du har en elastisk deig. Kjevle ut deigen og stikk ut runde kaker med en rund form. Stek pannekakene på en tørr panne til de er gjennomstekt og har fått fine brune flekker. Hold pannekakene varme i et håndkle.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR