NRK Meny

Ananassorbet med pepperkaramell

Ost, basilikum og pepper egner seg ikke bare til middagsretter, denne ananassorbeten har kraftig krydderfølge og smaker himmelsk!

Slik gjør du

Kok opp vann og sukker. Avkjøl.

Frys ananasen.
Kjør den deretter i matprosessor og tilsett sukkerlake i en tynn stråle til passe myk konsistens.
Server med en gang eller sett beholderen i fryseren og kjør den på nytt i matprosessor ved servering.

Mascarpone, fløte, melis og sitron piskes til fast krem og tilsettes rikelig med finhakket basilikum.
Serveres til ananasen.

Svi pepperkornene i varm, tørr panne til de popper.
Avkjøl og knus dem.
Smelt sukkeret i en kjele og tilsett vannet.
Kok til passe konsistens og tilsett pepperen.
Avkjøl.

Server ananassorbet med mascarponekrem og karamell og gjerne friske frukter eller bær ved siden av.

Kilde: Odd Ivar Solvold