Ananascarpaccio med softis

Marinert ananas i tynne skiver smaksatt med chili sammen med en fløyelsmyk vaniljeis.

Foto: Fra tv-serien Det søte sommerliv / DR

Ananascarpaccio med softis

Dette er en dessert hvor forberedelsene må starte dagen før den skal serveres. Ananasen skal ligge i marinade og iskremlegeringen skal stå i kjøleskap natten over.

Slik gjør du

Iskrem

Det brukes ismaskin til denne oppskriften.

Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg. Ta vare på den tomme vaniljestangen.

Eggeplommer, vaniljesukker og resten av sukkeret piskes til en tykk eggedosis med håndmikser.

Fløte, melk og den tomme vaniljestangen kokes opp og tas straks av varmen. Fisk opp den tomme vaniljestangen. Hell straks og forsiktig den varme fløteblandingen i eggedosisen, litt av gangen. Rør godt hele tiden. Fløteblandingen vil legere eggeplommene. Kjøl legeringen helt ned i kjøleskap. Gjerne til neste dag.

Marinert ananas

Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg.

Chilien skjæres på langs og alle frø og vegger fjernes. Hvis du ikke har fått tak i en mild chili, så bruker du bare litt mindre av den du har. Chilien skjæres i tynne strimler og vannes ut i kaldt vann en times tid.

Vaniljesukker, resten av sukkeret, den tomme vaniljestangen og 1 dl vann kokes opp noen minutter. Ta gryten av varmen og avkjøl lett. Skrell ananasen og skjær den i ultratynne hele skiver. Bruk en rund utstikker til å få vekk stokken i hver skive. Legg skivene i et dypt fat og hell over den avkjølte laken. Ananasen skal stå til neste dag.

Et par timer før anretning helles den marinerte ananasen i en sil. La laken dryppe ned i en gryte. Laken kokes opp i 5-7 minutter, ta den av varmen og tilsett chilistrimlene. De avdryppede marinerte ananasskivene oppbevares i kjøleskap til de skal brukes.

Anretning

Fire små skåler settes i fryseren. Iskremen røres til softis i ismaskinen. Dette gjøres en times tid før den skal serveres. Den ferdige softisen has i en sprøytepose med en stor stjerneåpning og sprøytes i de frosne skålene. Prøv å få til en høy softis-look ...

Viktig: Hvis iskremen blir for flytende kan den fryses i en stor skål.

De fylte softisskålene settes tilbake i fryseren, serveres innen en time.

Avdryppet marinert ananas krølles fint langs kanten av fire store flotte tallerkener. Husk å lage plass i midten til softisskålene. Ha litt chili-vaniljesirup over ananasskivene og sett til slutt på skålene med softis. Vent noen minutter så softisen får temperert seg en smule.

Kilde: Mette Blomsterberg i tv-serien Det søte sommerliv/DR