Laster innhold, vennligst vent..

Amerikansk ostekake med druer

I Sverige feirer de "Ostkakans dag" den 14. november. En tilsvarende dag har vi ikke her i Norge, men siste fredag i oktober feirer vi derimot "Ostens dag". Da passer det jo fint med en kake som denne. Nydelig!

Slik gjør du

Bruk en rund kakeform ca. 22 cm. i diameter.

I stekeovnen ved 200 ºC i ca. 15 minutter for bunnen.

I stekeovnen ved 150 ºC ca. 1 time for hele kaken.

Bland alt til bunnen til en jevn deig, og trykk deigen ut i en godt smurt kakeform.
Pensle bunnen med litt av eggehviten, og stek den sprø og gyllen.

Rør sammen alt til fyllet, og hell dette over den stekte bunnen.
Stek ostepaien videre til fyllet er stivt.

Ostekaken blir ekstra god dersom den får stå til neste dag før den serveres.
Den kan gjerne stå i kjøleskapet et par dager. Pynt med druer ved servering.

Kilde: www.melk.no