NRK Meny
Amalies sjokoladekake
Foto: www.tine.no

Amalies sjokoladekake

Marsipanhjertene gir sjokoladekaken det lille ekstra til morsdag.

Slik gjør du

Rund kakeform ca. 22 cm i diameter. I stekeovnen ved 175 °C i 45-60 minutter.

Bunn
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Rør i eggeplommer. Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre. Vend til slutt i stivvispede eggehviter. Fyll røren i godt smurt form og stek kaken. Avkjøl på rist og del i to lag.

Fyll
Rør sammen smeltet smør, kaffe og melis. Juster melismengden slik at det blir passe tykt. Smør denne glasuren over det ene kakelaget og legg det andre over.

Sjokoladekrem
Kok opp fløten og la sjokoladen smelte i. Avkjøl, gjerne natten over. Når det er kaldt, kan det vispes til stiv krem. Fordel kremen over hele kaken.

Pynt
Kjevle ut marsipan og stikk ut hjerter med "pepperkakeformer". Pynt kaken med marsipanhjerter.
Legg mandarinbåter rundt.