Hopp til innhold

Dessert og julemiddag kvelden før kvelden

I Kvelden før kvelden, som sendes på NRK1 lille julaften, får vi servert nydelig dessert med molter, langtidsstekt ribbe og pinnekjøtt som dampes i ovnen.

Tjukkmjølkpudding med moltesaus

Tjukkmjølkpudding med moltesaus, karamelliserte nøtter og sjokolade.

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Julen er full av tradisjoner. Mange har ribba i ovnen eller pinnekjøttet i gryta når julen ringes inn.Artist og matentusiast Jørn Hoel og kokk Øyvind Hjelle står for matlagingen i Kvelden før kvelden. Øyvind Hjelle har brukt sju timer på å steke ribba som er mør og saftig samtidig som svoren er sprø. Du kan se Ribba – grad for grad på NRK2 julaften.

Ribbe som skal steke lenge

Tilbehør til ribba

Pinnekjøtt i stekeovnen

Pinnekjøttet skal ikke dampes over pinner i en stor gryte, men legges i langpanne og blir pakket godt inn i aluminiumsfolie.

Tilbehør til pinnekjøttet

Dessert til julemiddagen