Laster innhold, vennligst vent..
Aligot
Foto: FRA TV-SERIEN MUNTER MAT (SPISE MED PRICE) / DR

Aligot

Aligot kommer fra Auvergne, som ligger i hjertet av Frankrike. Aligot er deilig tilbehør til stekt kjøtt eller gode stekte pølser, men den kan også nytes alene.

Slik gjør du

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og rør melk, smør og rømme inn i mosen.

Krydre med knust hvitløk, muskat og salt og pepper. Vær forsiktig så du ikke salter for mye, da osten også inneholder salt.

Sett gryten på svært lav varme og tilsett osten. Det er nødvendig å holde massen varm så osten smelter, men den må absolutt ikke koke. Da er det en risiko for at den skiller seg.

Nå kommer tålmodighetstesten: Fordi nå skal massen bearbeides med en tresleiv i 10-15 minutter, til osten er smeltet sammen med mosen, og massen nesten har blitt elastisk.

Retten kan ikke vente, og bør serveres umiddelbart.