Slik gjør du
Sett på grillfunksjonen i stekeovnen. Del paprikaene og auberginen i to og pensle med litt olje. Grill dem med skinnet mot grillelementene i 10–15 minutter, til paprikaene og auberginen har fått brent skall og er møre.
Legg grillet paprika og aubergine i en bolle og ha plastfolie over. Vent i ca. 10–15 minutter. Da er det enkelt å fjerne skallet på paprikaene og auberginen.
Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til en puré. Du vil ha litt struktur, så ikke kjør den for lenge. Smak til med salt og pepper.
Server med nystekte pitabrød med za'atarkrydder.
Tips
Ajvar er en paprikadipp som går til det meste. Den spises kald og kan smøres i wraps, brukes som dressing i salater, dipp til brød, falafel og som tilbehør på middagstallerken.
Za'atar er en krydderblanding som består av sesamfrø, timian, oregano, sumac og spisskummen.
Hvis du vil bake pitabrødene selv finner du oppskrift her.