Ajvar med brød med za'atar

Dypp brødene i paprikadippen! Brødene har fått et dryss av krydderblandingen za'atar.

Foto: Richard Nystad

Ajvar

Ajvar er en paprikadipp eller -saus som du kan bruke i mange forskjellige sammenhenger. Richard Nystad serverer dippen med pitabrød.

Slik gjør du

Sett på grillfunksjonen i stekeovnen. Del paprikaene og auberginen i to og pensle med litt olje. Grill dem med skinnet mot grillelementene i 10–15 minutter, til paprikaene og auberginen har fått brent skall og er møre.

Legg grillet paprika og aubergine i en bolle og ha plastfolie over. Vent i ca. 10–15 minutter. Da er det enkelt å fjerne skallet på paprikaene og auberginen.

Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til en puré. Du vil ha litt struktur, så ikke kjør den for lenge. Smak til med salt og pepper.

Server med nystekte pitabrød med za'atarkrydder.

Tips

Ajvar er en paprikadipp som går til det meste. Den spises kald og kan smøres i wraps, brukes som dressing i salater, dipp til brød, falafel og som tilbehør på middagstallerken.

Za'atar er en krydderblanding som består av sesamfrø, timian, oregano, sumac og spisskummen.

Hvis du vil bake pitabrødene selv finner du oppskrift her.

Nybakte pitabrød

Hjemmebakte pitabrød.

Foto: SVT

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj/NRK P1