Hvitløkssuppe

Suppen ser nesten ut som oppvaskvann. Men det er smaken det kommer an på, ikke utseendet.

Foto: DR

Aigo boulido - hvitløkssuppe

Når hvitløken kokes i lang tid får den en rundere, søtere smak. Det er ingen grunn til å være skeptisk til suppen med 14 fedd hvitløk.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Tradisjonelt lages denne suppen på rent vann - aïgo bouido betyr kokt vann, men det smaker litt mer hvis du bruker en lys kjøttkraft.

Ha buljong, laurbærblad, salvie, hvitløk og to spiseskjeer olje i en kasserolle. Kok det opp ved høy varme. Slå ned varmen og la suppen småkoke med lokket litt åpent i et kvarter.

Ta ut krydderurtene. Kjør hvitløkfeddene til puré med en stavmikser eller press dem gjennom en sil.

Legg to skiver brød i hver suppeskål og hell litt olje over dem. Strø revet osten over skivene og øs varm suppe i suppeskålene.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR