Slik gjør du
Syltelake
Ha alle ingrediensene til syltelaken i en liten gryte på lav varme til sukkeret er oppløst. Avkjøles.
Agurksalat
Skjær agurken diagonalt 2/3 gjennom agurken i skiver på en millimeter. Snu agurken, så kuttene vender ned mot skjærefjølen. Skjær på samme måte. Hvis du holder kniven i samme vinkel vil kuttene i agurken være motsatte, og agurken vil fortsatt henge sammen.
Bland salt og vann. Ha de ferdig kuttede agurkene i vannet i ti minutter. Press forsiktig ut så mye vann som mulig. Skjær agurkene i lengder på cirka fire centimeter. Legg agurkene på glass. Hell over syltelaken, skru igjen lokket og la agurksalaten stå i minst en time, eller helst over natten.
Tips
Dette er en bonusoppskrift fra Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat. Agurksalatoppskriften er ikke med i programmet på TV, men bare her på nett.