Agurksalat

Adam Liaw har brukt en japansk skjæreteknikk når han kutter agurkene.

Foto: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia) / SBS

Agurksalat

Klassisk agurksalat som kan serveres til nesten hva som helst, fra kjøttboller til grillet laks. I denne utgaven bruker Adam Liaw en japansk skjæreteknikk, for å gi agurken en interessant form.

Slik gjør du

Syltelake

Ha alle ingrediensene til syltelaken i en liten gryte på lav varme til sukkeret er oppløst. Avkjøles.

Agurksalat

Skjær agurken diagonalt 2/3 gjennom agurken i skiver på en millimeter. Snu agurken, så kuttene vender ned mot skjærefjølen. Skjær på samme måte. Hvis du holder kniven i samme vinkel vil kuttene i agurken være motsatte, og agurken vil fortsatt henge sammen.

Bland salt og vann. Ha de ferdig kuttede agurkene i vannet i ti minutter. Press forsiktig ut så mye vann som mulig. Skjær agurkene i lengder på cirka fire centimeter. Legg agurkene på glass. Hell over syltelaken, skru igjen lokket og la agurksalaten stå i minst en time, eller helst over natten.

Tips

Dette er en bonusoppskrift fra Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat. Agurksalatoppskriften er ikke med i programmet på TV, men bare her på nett.

Kilde: Adam Liaw i TV-serien Skandinavisk mat (Destination Flavour Scandinavia)/SBS