Nå kan du snart glede deg til advent og til jul!
Hvis du skal invitere gjester til en liten førjulsfest, er denne kaken en vinner.
Begynn allerede nå å planlegge! Du kan for eksempel øve deg til i kveld! Overraske dine kjære med noe ekstra søtt og godt til hjemmekosen foran tven.
Foto: Tine
Dette er en litt annerledes ostekake, som blant annet består av muffins.
Lykke til!
Muffins:
(4 porsjoner)1/2 revet skall av en lime 1/2 ts vaniljesukker
1 egg
200 gram Snøfrisk naturell eller en kremost naturell
2 ss kremfløte eller matprøve
0.7 dl sukker
en klype safran (kan droppe dette, pga kostbar ingrediens)
Til formene:
1 ss smør eller margarin
20 gram mandler, skåldede og hakket
Fruktkompott:
200 gram tørkede aprikoser, gjerne en blanding av ulike tørkede
1 1/2 dl vann
0.7 dl sukker
200 gram jordbær eller bringebær
Muffins:
Bland safran, vann, limeskall og vanilje i en kopp.
Visp sammen egg, ost, fløte og sukker til en glatt masse. Tilsett safranblandingen. Visp til alt er godt blandet.
Fordel blandingen i formene, og sett dem i ovnen i vannbad. Kakene skal stekes ved 150 grader i cirka 35 til 40 minutter.
La formene avkjøles før de hvelves. Serveres med kompotten og gjerne litt revet limeskall.
Selve "kaken" er erstattet av ristede mandler. Serveres lunken med en kompott av bær og frukt.
Slik gjør du:
Fruktkompott:
Skjær aprikosene i strimler. Legg dem i en kjele, og hell vannet over.
La det trekke i cirka fem minutter.
Tilsett sukkeret, og la det trekke et par minutter. La kompotten avkjøles.
Skjær jordbærene i biter, og bland dem i kompotten.
Rist mandlene i tørr panne. Avkjøl dem helt. Smør formene med smeltet smør og dryss i mandelhakket.