NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Acquasale

Hav og land møtes i en rett som lenge har vært fiskernes mellommåltid ute på sjøen. I Solens mat får vi med oss fiskerens brødsalat.

Slik gjør du

Retten er best med en ekte surdeigsbrød og modne tomater. Legg tomatene i en plastpose med et eple i romtemperatur i noen dager så blir de mer smaksrike.

Skjær brødet i ca 2 cm tykke skiver og rist dem i ovnen så skorpen blir sprø. Du kan la brødet ligge en stund etter at ovnen er slått av. Riv brødet i små biter, 2-3 cm, og legg dem i en skål. Slå på litt vann for å myke opp brødet. Ta brødet opp og slå av vannet. Del tomatene i to og klem saften over brødet. Ta et par tomater av gangen i hånden og klem til. Tilsett ansjos, kuttet i små biter. Dryss over rikelig med oregano. Krydre med nykvernet sort pepper og hell over litt olivenolje. Bland ingrediensene godt og server.

Du kan også ha i oliven eller strimlet, grillet paprika i salaten.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Solens mat