Slik gjør du
Kjøttboller
Grovmal kjøttet to ganger. Bland strøkavring med melk. Bland kjøttfarsen med salt. La det stå kaldt.
Finhakk løken og stek den raskt i matolje, til den får farge. Avkjøl og bland inn i farsen. Vend inn strøkavring- og melkeblandingen i farsen. Smak til med allehånde og hvit pepper. Stek små kjøttboller i rikelig med smør.
Fløtesaus med løk og timian
Stek løken i samme panne som kjøttbollene. Tilsett mel mot slutten og la det steke med. Ha på buljong og timian. La det koke inn til halvparten. Hell på fløte og la det koke sammen til riktig smak og konsistens. Smak til med salt og hvit pepper. Sil sausen og server umiddelbart.
Rårørte tyttebær
Bland sammen bær og sukker og la det stå på benken til sukkeret har smeltet. Rør sammen og hell over i en tett boks, oppbevares i kjøleskap.
Server kjøttbollene med kokte poteter, kokte gulrøtter, rårørte tyttebær og fløtesaus.