NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Trøndersk tartar

Estragonmajonesen kan lages superraskt: Kjør egg, estragonblader, sennep, eddik og tabasko glatt med en stavmikser. Begynn å spe med olje – litt og litt – mens du kjører stavmikseren opp og ned til majones får den konsistensen du vil ha.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

«Trøndersk tartar» – ytrefilet i salatblad med mandelpotetchips og estragonmajones

Saftige biter av mør ytrefilet, mandelpotetchips og estragonmajones legges i hjertesalat og spises som en taco – med hendene.

Slik gjør du

«Trøndersk tartar»

Varm en jernpanne så det nesten ryker av den, og ha litt olje i pannen. Krydre biffen med salt og pepper – og vær sjenerøs! Brun kjøttet godt på begge sider, du vil ha en skikkelig stekeskorpe. Det er kjempeviktig at stekepannen er knallvarm, for biffen skal kun brunes, ikke bli varmet.

Avkjøl biffen, gjerne på rist. Kutt i små terninger etter avkjøling.

Estragonmajones

Kjør egg sammen med estragonbladene, sennep, eddik og noen dråper tabasko glatt med en stavmikser. Begynn å spe med olje – litt og litt – mens du kjører stavmikseren opp og ned til majones får den konsistensen du vil ha. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft.

Mandelpotetchips

Bruk mandolin eller ostehøvel til å høvle mandelpotetene så tynt som mulig. Skyll godt i iskaldt vann, og tørk potetskivene godt. Varm oljen i en tykkbunnet kjele til 180 grader, eller til det bobler rundt en tresleiv når du holder den ned i oljen. Friter potetskivene til de er gylne og sprø, avkjøl på kjøkkenpapir og strø med litt salt.

Fordel det grovkuttede kjøttet i salatbladene, topp med godt med estragonmajones, strimlet ost og avslutt med mandelpotetchips. Spis som en taco – med hendene.

Kilde: Reneé Fagerhøi i radioprogrammet Brønsj, NRK P1