«Sur» kveite servert med rå fennikel

Kveite i eddiklake servert med fennikel og revet pepperrot er en god utfordrer til sursilden på julebordet.

Slik gjør du

Skjære fisken i tykke skiver, 3-4 cm.

Bland saltlaken og legg fisken i. La den stå en time.

Bland alle ingrediensene til eddiklaken. Legg i fisken og la det stå i minst fem timer, gjerne over natten.

Sitrondressing

Press sitronsaft i fløten. Smak til med salt, pepper og en klype sukker. Rør forsiktig til det blir tykt.

Råkostsalat

Skjær fennikelen i tynne skiver på en mandolin og legg den i isvann for å gjøre den sprøere.

Senere vendes fennikelen inn i sitrondressingen sammen med nepeblader og dillen fra fennikelen. Vent helst til rett før servering med å blande råkost og dressing for å ta vare på det luftige i dressingen og det sprø i salaten.

Skjær fisken i tynne skiver, riv pepperroten og server!

Kilde: Tina Nordström i Tinas julekjøkken/TV4