Laster innhold, vennligst vent..
Pannekake med syltetøy
Foto: Ellen Marie steen / NRK

«Sunne» pannekaker

Disse pannekakene er typisk amerikanske. De er «low fat» og «low carb».

Slik gjør du

Før du begynner tar du frem en middel stor bolle, kjøkkenmaskin/Miksmaster, litermål, desilitermål, visp, slikkepott, stekepanne med slippbelegg (teflonpanne), og en steke spade.

Bland sammen melet og melken i en bolle og la dette stå i 5 minutter. Skill eggene og stivpisk eggehviten i en kjøkkenmaskin eller miksmaster til denne er helt stiv. Den er stiv nok når du kan snu bollen på hodet uten at noe kommer ut. Det er viktig at ingenting av plommen blir med før du mikser eggehviten.

Løft eggehviten forsiktig inn i røren med en slikkepott. Det er viktig at du ikke rører for mye. Gjør du det går luften ut av eggehviten og dermed all hevingen.
Stek 10 cm store pannekaker i en teflonpanne på middels varme til kantene blir stive og det blir bobler i overflaten. Snu deretter pannekaken rundt og la den steke i ca. 1 minutt på den andre siden til den er lysbrun. Stek all røren med en gang siden luften i eggehviten går raskt ut.

Rørte tyttebær
Før du begynner må du ut i skogen å plukke bærene selv. Det er reglene! Ta frem en stor bolle, litermål og tresleiv og sett i gang!

1 kg tyttebær
500 g sukker

Bland tyttebær og sukker i forholdet 2 til 1 med tresleiv i en stor bolle. Dette er en prosess som tar litt tid og krefter, men som gir et utrolig godt og kraftig syltetøy i premie. De rørte tyttebærene bør spises med en gang da de ikke holder seg i alt for mange dagene. Det er best ferskt.

NB! Du skal ikke bruke smør i pannen når du steker pannekaker.

Serveres med yoghurt naturell og en spiseskje med rørte tyttebær.

Velbekomme!

(75 kalorier pr. stk.)

Kilde: Anders Odden