Langtidsrøkt svin
Brødrene Price bruker en smoker når de skal tilberede nakkestek. Kjøttet blir så mørt at du bare kan trekke det fra hverandre. Hvis du ikke har tid til å røyke kjøttet, kan du kjøpe ferdigbehandlet kjøtt i butikken, og varme opp.
Et helt måltid i en bakt potet
Lise Finckenhagen lager vegetarmat. Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du eventuelt vil ha til servering.
Asiatisk hurtigmat
Fløyelsmyke boller med langtidsstekt svinekjøtt, asiatiske smaker og en enkel salat. Lise Finckenhagen viser deg hvordan du kan lage «Pork belly buns».
Bakt potet
Lars Erik Vesterdal gir deg ikke oppskriften på vanlige bakte poteter. Hasselbackpoteter skjæres i tynne skiver, for å bli både møre og sprø på en gang. Server dem med bacon, ost og det du måtte ønske.
Tre i én
Paul Svensson gir deg tre oppskrifter med løk i én: Hjemmelagde løkringer, bakt løk med bacon og vinaigrette og en terte av løk og sprø deig – løk tatin.
Vegansk burger
Når Richard Nystad serverer burger vet du at den er vegansk. Her er soppen hovedingrediens. Den grilles under press for å få bedre struktur og mer tyggemotstand.
Hjemmelaget burger- og pølsebrød
Av og til er det kjekt å lage alt fra bunnen av, og for å oppnå en ordentlig god burger spiller burgerbrødet en stor rolle. Adam Aamann gir deg denne oppskriften på både luftig burgerbrød og saftig pølsebrød.
Helene Olafsens burger
Da Helene Olafsen deltok i Mesternes mester, delte hun sin burgeroppskrift. – Kanskje litt rart med ingefær i burger, men det gir et lite, friskt løft, sier hun.
Frityrstekte poteter
Disse små potetpinnene serverer brødrene Price med kalkun til jul, men de kan lige godt brukes som tilbehør til en saftig hamburger eller pulled pork.
«Pulled chicken»
Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.