Hopp til innhold

«Street food» du lager best hjemme

Gatekjøkkenmat er ofte mat som kan lages raskt i et enkelt kjøkken. Noen av rettene du får presentert i dag krever litt tålmodighet, men det vil i gjengjeld nesten garantert gi deg vann i munnen.

Revet kylling à la «pulled chicken»

Revet kylling med bbq-saus og coleslaw.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Langtidsrøkt svin

Brødrene Price bruker en smoker når de skal tilberede nakkestek. Kjøttet blir så mørt at du bare kan trekke det fra hverandre. Hvis du ikke har tid til å røyke kjøttet, kan du kjøpe ferdigbehandlet kjøtt i butikken, og varme opp.

Et helt måltid i en bakt potet

Lise Finckenhagen lager vegetarmat. Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du eventuelt vil ha til servering.

Asiatisk hurtigmat

Fløyelsmyke boller med langtidsstekt svinekjøtt, asiatiske smaker og en enkel salat. Lise Finckenhagen viser deg hvordan du kan lage «Pork belly buns».

Bakt potet

Lars Erik Vesterdal gir deg ikke oppskriften på vanlige bakte poteter. Hasselbackpoteter skjæres i tynne skiver, for å bli både møre og sprø på en gang. Server dem med bacon, ost og det du måtte ønske.

Tre i én

Paul Svensson gir deg tre oppskrifter med løk i én: Hjemmelagde løkringer, bakt løk med bacon og vinaigrette og en terte av løk og sprø deig – løk tatin.

Vegansk burger

Når Richard Nystad serverer burger vet du at den er vegansk. Her er soppen hovedingrediens. Den grilles under press for å få bedre struktur og mer tyggemotstand.

Hjemmelaget burger- og pølsebrød

Av og til er det kjekt å lage alt fra bunnen av, og for å oppnå en ordentlig god burger spiller burgerbrødet en stor rolle. Adam Aamann gir deg denne oppskriften på både luftig burgerbrød og saftig pølsebrød.

Helene Olafsens burger

Da Helene Olafsen deltok i Mesternes mester, delte hun sin burgeroppskrift. – Kanskje litt rart med ingefær i burger, men det gir et lite, friskt løft, sier hun.

Frityrstekte poteter

Disse små potetpinnene serverer brødrene Price med kalkun til jul, men de kan lige godt brukes som tilbehør til en saftig hamburger eller pulled pork.

«Pulled chicken»

Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.