Laster innhold, vennligst vent..
Speilegg med jordbærketsjup

«Eggehviten» kan minne om Panna Cotta. Sammen med «eggeplommene» av appelsin og aprikos, og ketsjupen av jordbær, danner det illusjonen av et speilegg.

Foto: DR

«Speilegg» med jordbærketsjup

I programmet «Den lille kjemiker» prøver brødrene Price seg på såkalt molekylær gastronomi. Denne desserten ser ut som frokost.

Slik gjør du

Tilsett Algin i vannet og bland grundig med stavmikser. Vannbadet må stå kjølig i ett døgn.

Kok appelsinsaft og sukker til en halv desiliter av væsken har fordampet. Kjør blandingen i blenderen sammen med aprikosene. Sil det hele gjennom en finmasket sikt. Vei opp 200 gram av blandingen og tilsett Calcic mens du bruker stavmikseren. La blandingen stå kjølig i noen timer.

Til «hviten» koker du fløte sammen med sukker og frøene fra vaniljestangen. Pisk inn agar-agar og la koke i ett minutt. Hell fløten i små «pytter», som hviten i et speilegg, utover en kald overflate (for eksempel en stekepanne som har stått i i kjøleskapet). Sett dem i kjøleskapet til de har stivnet.

Til arme riddere pisker du sammen egg og melk. Del opp brødskivene slik at de blir til fire trekanter. Dypp brødet i eggeblandingen, og stek dem i stekepanne i klarnet smør. Dryss over kanelsukker (sukker iblandet kanel) så det karamelliserer. Avkjøl dem på bakepapir til karamellen har størknet.

Legg «eggehvitene» på skivene, og ha «eggeplommene» på hvitene igjen. Serveres med «ketsjup» av jordbær, sukker og sitronsaft som du har kjørt i blenderen og silt gjennom en sikt.

Tips

Oppskriften holder til mer enn fire eggeplommer, men det er svært vanskelig å lage mindre porsjoner.

Sjekk også denne oppskriften (samme fremgangsmåte som for «eggeplommene»):

SE I DANMARKS RADIO: Den lille kjemiker
ANDRE OPPSKRIFTER FRA PROGRAMMET:

| |

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR