NRK Meny
Potet fra Baker Brun
Foto: www.brodogkorn.no

«Potet» fra Baker Brun

Et tydelig bevis på hvor kjær og viktig poteten har vært i norsk kosthold gjennom tidene er denne kakevarianten. Den finnes i flere varianter rundt i landet. Her presenterer vi Baker Brun i Bergen sin variant.

Slik gjør du

Ha tre firedeler av melet og sukkeret i en stor bolle. Del smøret opp i små terninger og smuldre det i melblandingen. Tilsett et sammenvispet egg og elt alt til en smidig deig. La deigen ligge et par timer i kjøleskap før steking.

Kjevle deigen ut og kle små paiformer (7 cm i diameter) eller sandkakeformer med deigen.

Stek kakene på 180°C i 12-15 minutter til de er lys gylne. Avkjøl og plasser dem i passende papirformer for muffins.

Sprøyt vaniljekrem nederst i bunnen på mørdeigsformen. Sprøyt pisket kremfløte på toppen slik at kaken får en soppaktig fasong og en høyde på ca 3,5 cm.

Kjevle marsipanen ut til 1,5 mm tykkelse og stans ut med en rund utstikker med diameter på 14 cm. Legg på marsipanlokket over hele mørdeigsformen og kremen. Sikt litt kakao på toppen.

Kilde: www.brodogkorn.no