«Mozartkuler» med hasselnøtter

«Mozartkuler» med hasselnøtter og nougat pyntet med gull.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

«Mozartkuler» med hasselnøtter

Lise Finckenhagen lager konfektkuler med marsipan, sjokolade, nougat og nøtter i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+.

Slik gjør du

Del og rull marsipanen i 20 like store kuler, og trykk kulene flate på plastfolie. Del nougaten i 20 biter, og legg en bit på hver marsipanrunding. Legg en hasselnøtt oppå der igjen, og rull sammen til fine kuler.

Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp marsipankulene i den smeltede sjokoladen, Bruk en sjokoladegaffel/dyppegaffel eller vanlig gaffel. «Rist» av overflødig sjokolade, og legg kulene over på et stykke bakepapir. Dryss på pynt før sjokoladen stivner. Oppbevares kjølig.

Tips

Flere oppskrifter med marsipankonfekt fra Lise Finckenhagen.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+