NRK Meny

«Jeg har det på tungen»

Ole Fyrand og Bent Stiansen fikk reinsdyrtunge som en av ingrediensene i Kokkekamp i 2001.

Slik gjør du

Skrell kålrot og gulrot. Skjær i biter og kok mørt i lettsaltet vann.

Trekk skinnet av den kokte tungen og skjær den i skiver. De får trekke forsiktig i kraft til de er varme gjennom.

Hell vannet av kålrot/gulrot.
Bruk en stavmikser eller potetstapper og mos det grovt. Tilsett litt varm kraft og en god smørklatt.
Rør mosen jevn.

Skrell og hakk løk, skjær renset sopp i biter.
Smelt litt smør i en kjele.
Brun løk og sopp lett. Hell på kraft og la det koke litt inn. Smak til.
Tilsett en god fløteskvett og la sausen koke videre til tykk, herlig konsistens.

Stek eplebåtene gylne i litt smør i en grillpanne.

Legg alt pent opp på varme tallerkener, og pynt.

Kilde: Bent Stiansen i Kokkekamp 2001