NRK Meny

«El skrei» med reker og asparges

Denne fisken, som eksporteres til mange europeiske land, blir sett på som et kvalitetsprodukt, og serveres på topprestauranter i Spania, Frankrike, Tyskland, Belgia og Luxembourg. I Frankrike har den fått tilnavnet «Le skrei», og tilsvarende «El skrei» i Spania.

Slik gjør du

Skjær skreifileten i serveringsstykker.
Kok opp omtrent 0,5 l vann tilsatt 3 ss salt.
Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene.
Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. La rekene få ligge sammen med fisken det siste minuttet.

Sausen

Løken surres myk i olivenolje/smør.
Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til omtrent 3 dl.
Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper.
Sil sausen og tilsett friske urter.

Kilde: Eksportutvalget for fisk