NRK Meny
Eple
Foto: colourbox.com / colourbox.com

«Brennende kjærlighet» med epler og karri

«Brennende kjærlighet» med epler og karri. Wenche Andersen fra «God morgen Norge» på TV 2.

Slik gjør du

Begynn med å lage potetmos. Skrell og del potetene i terninger og kok de møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp godt.

Mos potetene og spe med varm melk. Rør inn og smak til med salt og pepper. Det er enkelt å knuse potetene med en "stapper", men kjøkkenmaskin eller stavmikser kan også brukes. Ikke kjør/mos for lenge i maskin, da kan potetmosen bli seig.

Skjær flesk/bacon i biter, finhakk løken og skjær eple i terninger evt. båter. Stek flesk/bacon i en stekepanne med litt smør til det blir gyllent. Tilsett finhakket løk og karripulver, stek til løken er blank. Tilsett epleterningene, bland lett sammen og stek i 2-3 minutter. Server på en seng av potetmos.

Tips

Dryss over rikelig med hakket persille ved servering.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset