«Blødende» sjokoladedessert

«Blødende» sjokoladedessert servert med vaniljeis med hvit sjokolade og ananas-basilikumsirup.

Foto: Fra TV-serien Danmarks beste kaker / DR

«Blødende» sjokoladedessert

Sjokoladen er flytende i midten av de små kakene som serveres med vaniljeparfait og ananas-basilikumsirup. Oppskrift fra Mette Blomsterberg i Danmarks beste kaker.

Slik gjør du

Parfait
Finhakk sjokoladen og smelt den i en skål over vannbad.
Vaniljestangen skjæres på langs og vaniljefrøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene mases sammen med litt av sukkeret, så frøene skilles fra hverandre.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser til tykk eggedosis.
Pisk fløten til krem.
Den lune sjokoladen vendes sammen med eggedosisen. Vend forsiktig kremen inn og fordel iskremen i 6 av de 12 sylinderformene.

Parfaitene fryses til neste dag.

Ananassirup
Vaniljestangen skjæres på langs og vaniljefrøene skrapes ut med en liten kniv. Frøene mases sammen med litt av sukkeret med kniven, så frøene skilles fra hverandre.
Skjær bort skallet på ananasen og skjær den i små biter.
Ananas, vann, sukker, vaniljesukker og den tomme vaniljestangen has i en gryte. Kok alt sammen i ca. 30 minutter ved svak varme, med lokk. Ta gryten av varmen og ha finhakket basilikum i. La det stå lenge, gjerne til neste dag.

Ananasblandingen siles og kokes inn til sirupen er redusert til halvparten.

"Blødende" sjokoladekaker
Finhakk sjokoladen og smelt den med smøret i en skål over vannbad. Det skal bare smelte, ikke bli for varmt.

Hasselnøttene ristes lett på en tørr panne. Avkjøles og skallet «rulles» av mellom hendene. Nøttene grovhakkes med en sagtagget kniv.

Sukker og egg piskes hvitt og luftig. Mel og bakepulver blandes og siktes ned i eggedosisen. Tilsett grovhakkede hasselnøtter og vend det forsiktig sammen til en jevn deig.

De resterende seks sylinderformene smøres godt med nøytral olje og deigen fylles 3/4 opp i formene. Nougaten skjæres i seks like store stykker og fylles i hver sin sylinder. Nougaten gjemmes midt i deigen.

Bakes straks ved 180 °C i ca. 6-7 minutter. Alternativt kan kakene stekes frosne. Da trengs ca. 3 minutter lengre steketid.

De ferdige sjokoladekakene tas ut av formene og drysses med melis på toppen. Anrett sjokoladekakene fint sammen med parfait og ananas-basilikumsirup.

Tips

Se også: Oppskriftene til Danmarks beste kaker

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR